У світі неухильно зростає кількість мігрантів

Згідно з оновленими статистичними даними Організації Об’єднаних Націй, кількість мігрантів у світі вже 272 мільйона осіб.

У штаб-квартирі ООН 17 вересня відбулася презентація великої доповіді на тему міграції в світі, яку підготували експерти організації.

Статистичні дані показують стрімку динаміку росту числа людей, які з тих чи інших причин стають мігрантами. Так, з 2010 року кількість людей, які стали мігрантами, в світі збільшилась на 51 мільйон.

У заключній частині доповіді підкреслюється, що «число міжнародних мігрантів в 2019 році в світі складає близько 272 мільйона осіб».

Якщо в 2000 році мігранти становили 2,8 відсотка від усіх жителів планети, то на сьогоднішній день – вже 3,5 відсотка населення світу.

Фахівці ООН відзначають, що при впорядкованій, безпечній, прогнозованій міграції, таке масове переміщення людей може мати позитивні результати для світової економіки.

Експерти ООН підрахували, що третина всіх мігрантів в світі родом всього з 10 країн. На першому місці за кількістю мігрантів перебуває Індія, «за кордоном живуть 18 мільйонів індійців. Мігранти з Мексики становлять другу за чисельністю діаспору – 12 мільйонів, вихідці з Китаю – 11 мільйонів, Російської Федерації – 10 мільйонів».

Кожен сьомий мігрант в світі молодший 20 років, а 75 відсотків мігрантів працездатного віку (від 20 до 64 років).

Доповідь із міжнародної міграції писали фахівці ООН на підставі перепису населення країн, реєстрів народонаселення, національних соціологічних досліджень. Враховувалися дані 232 країн і територій. Попередня доповідь була представлена в 2015 році.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в уряді США вирішили за допомогою підставних акаунтів перевіряти іноземних громадян, які подали документи на імміграцію до Сполучених Штатів.

80 відсотків жителів Німеччини вважають, що влада країни всіх рівнів відноситься до легальних мігрантів позитивно.