Запобіжні заходи в австрійських оперних і драматичних театрах

Різке збільшення числа випадків коронавірусної інфекції в Австрії є серйозною проблемою для всіх оперних і театральних сцен країни.

Концепції, розроблені під час літніх канікул, адаптовані до специфіки кожної будівлі, але що стосується заходів, яких слід дотримуватися публікою і артистами, вони практично однакові. Дисципліна виконання, як відвідувачів, так і виконавців чудова.

“Зведення до мінімуму ризику зараження лежить в основі концепції другої оперної сцени Австрії – Віденської національної опери”,- говорить її директор Роберт Мейер.

Маски обов’язкові для глядачів протягом усього перебування в будівлі  і під час виступу. Щоб уникнути скупчення людей, оперний зал розділений на шість секторів, і в квитках вказано, який з восьми входів, відповідно, повинен використовуватися.

У секторах, де ще можуть зібратися кілька людей, є відмітка мінімальної відстані, яку необхідно дотримуватися. Стійки продажу або отримання куплених квитків розміщуються в контейнерах за межами оперного театру. Буфети опери не працюють. Щоб не працювати з грошима, гардероби безкоштовні.

Щоб дотримати обов’язкової дистанції, керівництво опери ввело динамічний план продажу місць через електронну систему. У момент покупки квитків онлайн або в касі автоматично зберігається одне порожнє місце ліворуч і праворуч, від місця, вказаного в купленому квитку. Стоячі квитки не продаються.

Квитки реєструються, щоб можна було відстежити шлях зараження. Номери телефонів та адреси електронної пошти осіб, яких також необхідно повідомити під час покупки, зберігаються в електронній системі протягом 28 днів. На вході співробітники проводять перевірки, тому відвідувачі повинні принести документ, що засвідчує особу. Якщо квитки оплачуються через телебанкінг, отримувачі приймають їх по електронній пошті і роздруковують.

В опері введені суворі гігієнічні заходи: контактні поверхні регулярно чистяться, дезінфікуючі засоби розміщені біля всіх входів, в туалетах і вестибюлях. Вся кабіна і ліфти дезінфікуються не рідше одного разу на день за допомогою пристрою, що розпилює дезінфікуючий розчин під високим тиском.

Подача свіжого повітря здійснюється з даху через центральну вентиляційну шахту. За рахунок збільшення кількості свіжого повітря і зменшення кількості глядачів, кожному з них дістається вдвічі більше свіжого повітря.

Інформаційна система, включно з текстами і відео, інформує публіку про правила безпеки, яких необхідно дотримуватися.