Британія готується до нових референдумів

Громадяни Сполученого Королівства готові до проведення нових референдумів щодо долі Великобританії і Північної Ірландії.

В ході одного з останніх опитувань з’ясувалося, що британці готові проголосувати за те, щоб визначити форму взаємин з регіонами.

Громадяни Королівства навіть не бояться ймовірного виходу Північної Ірландії та Шотландії і готові надати їх мешканцям право вирішувати свою долю.

Читайте також: Прем’єр-міністр України: У Нас є амбітні проекти

Питання про зміну складу держав, що входять до Великобританії, знову постало після рішення про вихід країни з Європейського Союзу. Відзначимо, що жителі Шотландії і Північної Ірландії в більшості своїй проти виходу країни з ЄС і вкрай негативно ставляться до політики Лондона.

Майже половина британців вважає, що уряд повинен провести другий референдум про незалежність Шотландії, після прийдешнього Брексіта. Якщо дана ідея буде реалізована, то доля регіону буде вирішена вже в 2020 – 2021 роках.

Більш половини опитаних також виступають за можливий вихід Північної Ірландії з Королівства і її возз’єднання з республікою Ірландія.

Дані опитувань вже стурбували багатьох політиків, які виступають за єдність країни.