В Індії думають над тим, як залучити більше туристів

Щоб збільшити кількість туристів і стабільно розвивати туристичний сектор економіки, в профільному відомстві Індії намагаються враховувати потреби всіх любителів подорожей, в тому числі і тих, які вважають за краще не затримуватися надовго в великих містах країни.

Туристи, які приїжджають до Індії, зможуть подорожувати по спеціально розробленому маршруту далеко від багатомільйонних мегаполісів. Для цього в штаті Махараштра вирішили створити зону екологічного туризму. Майже 350 пам’яток штату будуть з’єднані загальним маршрутом з відповідною туристичною інфраструктурою.

В Махараштра можна оглянути форти, побувати на лісовому сафарі, відпочити на узбережжі. Маршрут екологічної подорожі з’єднає 124 лісових сади, 43 форти, 35 заповідників з незайманою природою і 5 гірських станцій.

Цей великий проект за словами міністра фінансів, планування та лісів штату Судхіра Мунгантівара буде реалізований у три етапи. На першому етапі будуть розглянуті 43 пункти призначення, а решта – трохи згодом.

Туристи зможуть ночувати в будинках, користуватися послугами гідів, які організовують трекінг та цікаво розкажуть про визначні пам’ятки.

Найцікавіші з історичної та туристичної точки зору пам’ятки Махараштри – печерні і скельні храми, розташовані в різних районах штату. А найбільш популярними туристичними місцями стали архітектурні шедеври Махараштри: Аджанта і Еллора.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд Саудівської Аравії планує в найближчі роки активно розвивати туристичний сектор економіки. Туристичні візи почнуть видавати вже з 27 вересня.

На сьогодні Україна займає 78 місце за популярністю серед іноземних туристів. Згідно з доповіддю Всесвітнього економічного форуму в галузі туризму, Україна продемонструвала найкращу динаміку розвитку в регіоні.