Стали відомі найбільш завантажені аеропорти світу

Опубліковано звіт Міжнародної ради аеропортів про завантаженість найбільших аеропортів світу.

Нещодавно було оприлюднено оновлений рейтинг аеропортів світу з найбільшим пасажиропотоком. Як і слід було очікувати, вже третє десятиліття поспіль на першому місці серед найбільш завантажених аеропортів у світі знаходиться Хартсфілд-Джексон Атланта (штат Джорджія). Протягом минулого року послугами цієї найбільшої повітряної гавані світу скористалися понад 107 мільйонів пасажирів.

Уже два роки поспіль трійка лідерів не змінюється: на другому місці знаходиться міжнародний аеропорт Пекін Столичний, де пасажиропотік склав понад 101 мільйон осіб, а на третьому місці аеропорт Дубая, який обслужив понад 89 мільйонів пасажирів.

В цілому пасажиропотік у всьому світі збільшився до 8,8 мільярда людей. Стрімку динаміку зростання показують найбільші аеропорти світу, але й менші аеропорти також інтенсивно нарощують пасажиропотік.

У десятку найбільших аеропортів світу входять:

  • аеропорт в Лос-Анджелесі – 87,5 мільйона пасажирів;
  • аеропорт в Токіо – 83 мільйони пасажирів;
  • Хітроу (Лондон) – 80 мільйонів пасажирів;
  • аеропорт Гонконгу – 74,5 мільйона пасажирів;
  • шанхайський аеропорт – 74 мільйони пасажирів;
  • аеропорт імені Шарля де Голля в Парижі – 72 мільйони пасажирів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що кількість пасажирів, які скористалися послугами бориспільського аеропорту протягом 8-ми місяців 2019 року склала майже 10 мільйонів осіб.

Серед десяти країн Східної Європи Україна на другому місці за кількістю пасажирів повітряного транспорту.