Знаменитий римський фонтан хочуть захистити від туристів парканом

У мерії Рима придумали спосіб, як зберегти одну з найпопулярніших серед іноземних туристів пам’яток міста – фонтан Треві. Спосіб зовсім не відрізняється оригінальністю, проте дуже ефективний – фонтан просто обгородять високим парканом.

Рим настільки популярний серед іноземних туристів, що їх кількість практично не змінюється протягом року. До недавнього часу зимові місяці зовсім не вважалися туристичними. Однак все швидко змінюється, популярність італійської столиці серед мандрівників стабільно збільшується. Мешканці Рима дуже незадоволені тим, що не можуть спокійно прогулятися вулицями рідного міста хоча б на вихідних без того, щоб буквально на кожному кроці не зустрічати групи іноземних туристів.

Однак з іншого боку жителі Риму не можуть заперечувати, що надходження доходів від туризму до міської казни є одними з найбільших. Більше того, мер Рима запропонував збирати монети у фонтані Треві, які мандрівники кидають на удачу і щоб ще раз сюди повернутися.

Влада вже вживала заходи, щоб обмежити доступ до популярної пам’ятки. Тепер в мерії придумали, що потрібно встановити бар’єр на підході до фонтану, щоб зберегти край його чаші від зайвих дотиків і зносу.

Звичайно, кілька охоронців не можуть встежити за всіма, хто насмілюється порушувати встановлені правила, адже на міській площі біля фонтану Треві постійно можуть знаходиться кілька сотень людей.

Щоб обмежити доступ туристів до знаменитого фонтану, за порядком стежитимуть поліцейські.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що мерія Венеції просить туристів повернуться, оскільки на ремонт будівель після нещодавньої повені потрібні додаткові гроші.

В Італії знову дозволено один раз в місяць  безкоштовне відвідування музеїв, об’єктів культури та архітектури, які фінансуються з державного бюджету.