Уряд США буде створювати підставні сторінки в соціальних мережах

Тим користувачам соціальних мереж, які планують найближчим часом іммігрувати до Сполучених Штатів, тепер потрібно добре подумати перед тим, як писати той чи інший пост на своїй сторінці і з кимось переписуватись в месенджері.

В уряді США вирішили за допомогою підставних акаунтів, які плануються створювати вже найближчим часом, перевіряти іноземних громадян, які подали документи на імміграцію до Сполучених Штатів.

Фейкові облікові записи в соціальних мережах будуть спеціально створені для того, щоб американські чиновники громадянства та імміграції могли їх використовувати для перевірки іноземців, які подали заявку на отримання візи і громадянства.

Міністерство внутрішньої безпеки США (DHS) недавно дозволило співробітникам поліції створювати фіктивні профілі в соціальних мережах. Тепер співробітники департаменту по виявленню шахрайства отримали право стежити за профілями людей у соціальних мережах. Таким чином, на основі отриманої інформації співробітники департаменту вирішуватимуть кому дозволити в’їзд до країни, а кому заборонити.

Рішення DHS суперечить політиці, яку проводять найбільші соціальні мережі світу – Twitter і Facebook. Згідно з правилами цих соцмереж фейкові акаунти в них заборонені.

Згідно з розпорядженням DHS, агенти не будуть взаємодіяти з профілями, які вони відстежують. Їм надається право тільки перевіряти інформацію на сторінках осіб, які мають намір іммігрувати до США.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що нові обмеження для легальних мігрантів будуть оскаржені в судовому порядку.

Адміністрація Трампа вирішила виділити 10 мільйонів доларів, щоб іммігранти, які вже мають посвідку на проживання, змогли без труднощів стати громадянами США.