Сідней зі стратегією Covid: у вас немає вакцини – значить, у вас немає роботи

“Друге за величиною місто Австралії, Мельбурн, залишиться закритим протягом другого тижня після повідомлення про 20 нових випадки COVID-19 і боротьби за викорінення інфекцій, викликаних дуже заразним варіантом Delta”, – повідомляє Reuters.

Мельбурн мав бути розблокований сьогодні, проте нові заходи розчарували його жителів.

Прем’єр-міністр Вікторії Ден Ендрюс підтвердив, що строгий наказ залишатися вдома в Мельбурні залишиться в силі, як мінімум, до 19 серпня.

«Якщо ми відкриємо його, ми побачимо випадки, схожі на те, що трагічно відбувається в Сіднеї зараз», – сказав Ендрюс репортерам в Мельбурні, маючи на увазі зараження в найбільш густонаселеному місті Австралії, яке поширюється, незважаючи на довгострокові заходи.

«Ми спостерігаємо зростання числа випадків захворювання, і ми повинні продовжувати вживати заходів», – заявила журналістам в Сіднеї прем’єр-міністр Нового Південного Уельсу Гледіс Береджіклян, повідомивши про 344 нових випадки зараження за останні 24 години.

Ізоляція Сіднея буде розширена, щоб включити Оук, невелике містечко приблизно в 400 км на північний захід від Сіднея.

Щоб перезапустити деякі великі виробництва, Новий Південний Уельс дозволив деяким з найбільш постраждалих передмість Сіднея відновити будівельні роботи в місті, але спочатку необхідно пройти вакцинацію.

«Я не хотів робити щеплення … але мені довелося вибирати або вакцину, або не працювати», – сказав Нік, 31-річний чоловік, який працює в будівельній компанії.

Поки що Австралія була успішною під час пандемії більше, ніж багато інших країн розвиненого світу, з трохи менше 37000 випадків COVID-19. Число загиблих з початку пандемії на даний момент становить 944 людини.

Але оскільки менше 25% населення країни повністю вакциновано, Австралія щосили намагається уникнути постійного введення і виходу з блокад, які можуть увігнати австралійську економіку, що займає 13-е місце в світі, за даними Міжнародного валютного фонду, в рецесію.

Федеральний уряд і уряди штатів пообіцяли припинити блокаду, коли 70% з майже 26 мільйонів чоловік країни будуть вакциновані.

У середу Метт Комин, керуючий директор Commonwealth Bank of Australia, найбільшого кредитора країни, заявив, що очікує, що Австралія уникне рецесії.

«Оскільки Австралія стикається з короткостроковими проблемами через блокаду, ми очікуємо, що зростання просто затримається на шість місяців, при цьому економіка відновиться в кінці 2021 року і буде впевнено рости в 2022 році».

Обмеження вже підірвали довіру споживачів, яка в серпні впала до річного мінімуму.