Фірми в США мають потребу в працівниках для поставок марихуани

У сфері, яка пов’язана з виробництвом і постачаннями марихуани в Сполучених Штатах, пропонують хороші заробітні плати.

В останні кілька років в Сполучених Штатах почався активний процес легалізації вирощування і виробництва марихуани. Індустрія поставок канабісу розвивається швидкими темпами і має гостру потребу в нових співробітниках. Протягом 2018 року кількість вакансій у цій сфері зросла на 76 відсотків. Якщо в 2017 році було зафіксовано 860 вакансій, то в кінці минулого року їх кількість зросла до 1 500.

За прогнозами експертів, в найближчі роки число нових робочих місць у сфері виробництва і реалізації марихуани буде тільки збільшуватися. В даний час канабіс легалізований або вживається в медичних цілях у Вашингтоні і ще в 33 штатах. Соціологічне дослідження, яке було проведено в жовтні 2018 року, показало, що близько 70 відсотків американців за те, щоб марихуана була легалізована в усіх штатах.

Найбільш затребуваними робочими місцями, пов’язаних з канабісом, є амбасадор бренду і продавець-консультант. Половина вакансій галузі відкриваються для професійних або технічних працівників: менеджери з аудиту, менеджери по продуктам, менеджери з маркетингу.

Заробітна плата працівників у цій сфері на 10 відсотків більша, ніж середня заробітна плата в США, яка становить 53 тисячі доларів на рік.

Максимальна кількість вакансій пропонують фірми в Сан-Франциско, Лос-Анджелесі, Нью-Йорку, Денвері і Сіетлі.

В кінці минулого року в Канаді, яка легалізувала вирощування і виробництво канабісу, кількість робочих місць в цьому секторі економіки збільшилася в 2,6 рази.

Компанія Walmart для заповнення всіх вакансій водіїв вантажівок, працевлаштує не менше 900 професіоналів. Гігант роздрібної торгівлі планує в цьому році підвищити заробітну плату водіям до 87,5 тисяч доларів на рік.