У Німеччині різко збільшилася кількість українських фахівців високої кваліфікації

Дані, опубліковані Інститутом німецької економіки (IW) в Кельні, показують, що в Німеччині почало стрімко збільшуватися число фахівців з вищою освітою, які приїжджають до ФРН з країн, що не входять до складу Європейського союзу.

Українці з високою кваліфікацією все частіше вибирають можливість працевлаштуватися в Німеччині. Про це красномовно свідчать оновлені статистичні дані.

На сьогоднішній день, за даними IW в Німеччині проживає 101 тисяча українців, які мають університетську освіту.

За чисельністю серед висококваліфікованих фахівців, які приїжджають жити і працювати до ФРН з країн, що не входять до Євросоюзу, українці зараз перебувають на п’ятому місці.

Крім громадян України, до Німеччини приїжджає багато фахівців із Росії (225 тисяч осіб), Румунії (118 тисяч осіб), а також з Туреччини, Казахстану, Китаю.

Як відзначають дослідники з Кельна, висококваліфіковані фахівці, які приїхали до Німеччини не з країн Європейського союзу, складають 61 відсоток з усього числа приїжджих фахівців з вищою освітою.

Можна тільки собі уявити масштаби трудової міграції, яка почнеться в 2020 році, коли почне діяти нове імміграційне законодавство, прийняте Бундестагом у червні цього року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в 2018 році природний приріст населення ФРН склав лише 13 відсотків, а 87 відсотків приросту забезпечили громадяни, які приїхали з інших країн.

За оцінками експертів польського Центрального банку, протягом наступних  4-х років з Польщі виїде 20-25 відсотків усіх українських трудових мігрантів.