У Німеччині почали визнавати більше дипломів інших країн

Згідно з підсумками за минулий рік, в Німеччині українським фахівцям з університетською освітою було набагато легше підтвердити свій диплом, ніж раніше.

Те, що в Німеччині напружена ситуація на ринку праці, не вистачає фахівців не тільки середньої, а й вищої кваліфікації, говорять і в засобах масової інформації, і експерти, і представники влади. Німецькі роботодавці зацікавлені в тому, щоб наймати іноземних фахівців з вищою освітою, які приїжджають до Німеччини не тільки з країн Європейського союзу, але й тих, що не входять до нього, в тому числі з України.

Статистичні дані за 2018 рік свідчать, що Україна увійшла в десятку країн, дипломи яких найбільш часто визнають в Німеччині. У минулому році в ФРН було визнано на 20 відсотків більше іноземних дипломів, ніж в 2017 році.

За інформацією Федерального статистичного відомства, від фахівців з України було отримано 1600 заявок. Найбільша кількість заявок була від лікарів, медсестер, інженерів, вчителів, вихователів. Після розгляду заяв від українських фахівців було визнано 1130 дипломів про вищу освіту.

В Німеччині протягом 2018 року було розглянуто 50500 заяв на підтвердження кваліфікації, з яких 36400 отримали позитивний висновок.

Перш за все, це дипломи про медичну освіту, 61 відсоток всіх заявок на підтвердження кваліфікації були від лікарів і середнього медперсоналу. Далі за кількістю визнаних дипломів лідирують інженери, вчителі та вихователі.

Для роботи в Німеччині за професією, яка не регламентована, формальне визнання документів про освіту не потрібно. До таких професій належать, наприклад, продавеці, програмісти, офіс-менеджери.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на 2,5 відсотка протягом 2018 року в порівнянні з 2017 роком збільшилася кількість жителів ФРН імміграційного походження, і тепер їх в Німеччині проживає 20,8 мільйона осіб.

На сьогоднішній день, за даними Інституту німецької економіки  в країні проживає 101 тисяча українців, які мають університетську освіту.