Аргентина загрожує розірвати угоду з поставки російської вакцини Sputnik V

“Аргентина направила листа до Російського фонду прямих інвестицій (РФПІ), який відповідає за постачання російської вакцини проти коронавіруса Sputnik V за кордон, в якому латиноамериканська країна загрожує розірвати контракт з Росією через затримки поставок”, – повідомляє Deutsche Welle. Документ, підготовлений радником президента Альберто Фернандеса Сесілією Ніколіні, був опублікований в газеті Nacion.

За словами Ніколіні, Аргентина не отримала 18 734 доз з 5,5 мільйона доз першого компонента і 13,1 мільйона доз другого. У той же час терміново необхідні другі дози, оскільки їх чекають мільйони аргентинців, яким був введений перший компонент.

«На даний момент контракт знаходиться під серйозною загрозою офіційного розірвання», – написала Ніколіні.

“Влада Аргентини розуміють, що Росія зіткнулася з «виробничими труднощами», – йдеться в листі: “Однак пройшло 7 місяців з початку поставок, і в Аргентину почали надходити вакцини від інших виробників, поставки яких здійснюються за графіком і регулярно”.

У Росії попит на вакцини різко виріс в червні, коли в Москві та інших регіонах були оголошені обов’язкові щеплення для певних груп співробітників.

Коментуючи затримку поставок до Аргентини, офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков сказав, що Росія буде приділяти пріоритетну увагу вакцинації власного населення.