2000 фунтів стерлінгів і квитки на літак, якщо ви залишаєте Великобританію

Лондон додав європейських громадян до схеми добровільного виселення, пообіцявши компенсацію в розмірі до 2 000 фунтів стерлінгів і квитки на літак. Це так звана добровільна депортація за компенсацію.

Для сотень тисяч, які все ще хочуть залишитися, є два варіанти – статус або віза. Який би шлях ви не вибрали, будьте готові до бюрократичних перешкод. Крайній термін подачі заявки на статус – 30 червня.

Деніслав Тінчі, який пропрацював в Оксфорді два роки, з тривогою чекає його. На початку листопада минулого року до нього прийшли дружина і син: «Ми досягли статус-кво. Ми подали заявку онлайн. Ми чекали два місяці абсолютно без текстових повідомлень та дзвінків. Пізніше ми отримали електронного листа, в якому йшлося про те, що вони двічі намагалися додзвонитися до нас, хоча цього не було».

Для отримання робочої візи заявники повинні довести, що у них є спеціальні навички, що вони отримали пропозицію про роботу і отримують річну зарплату не менше 25 600 фунтів стерлінгів. Перевага буде надаватися тим, хто вільно володіє англійською мовою.