Населення Німеччини збільшується, завдяки іммігрантам

 

Збільшення кількості жителів Німеччини відбувається в значній мірі за рахунок людей, які приїжджають з інших країн, в основному з тих, які входять до Євросоюзу.

 

Згідно з даними, які 16 липня оприлюднило Федеральне статистичне відомство ФРН, в минулому році 1,6 мільйона людей приїхали до Німеччини з інших країн. У той же час 1,2 мільйона людей залишили країну.

Таким чином, населення Німеччини збільшується не за рахунок природного приросту, а за рахунок великого потоку мігрантів, які приїжджають до країни з метою заробітку, а якщо вийде – залишитися на тривалий час аж до оформлення посвідки на проживання.

Тільки 13 відсотків приросту населення в минулому році відбувлося природним способом, а решта 87 відсотків забезпечили громадяни, які приїхали до ФРН з інших країн. Найбільш активно їдуть до Німеччини румуни, хорвати і болгари.

Поки частка українців у міграційних процесах найпотужнішої країни Європи невелика, проте через кілька місяців почне діяти нове імміграційне законодавство, прийняте нещодавно Бундестагом. У зв’язку з цим, ситуація може кардинально змінитися, оскільки жителі з країн, які не входять до ЄС зможуть вільно шукати для себе підходящу вакансію.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що німецькі фермери для того, щоб зменшити дефіцит працівників, пропонують роботу українським трудовим мігрантам, заохочуючи їх високою заробітною платою і безкоштовним житлом.

На думку експертів польського Центрального банку Obserwator Finansowy, українські трудові мігранти будуть переїжджати з Польщі до Німеччини.