Французьке правосуддя розслідує вбивство Дафни Галіції

Французька юстиція почала розслідування вбивства мальтійської журналістки Дафни Каруана Галіції в 2017 році, щоб визначити, чи використовувалася економічна діяльність одного з підозрюваних у Франції для підкупу іноземних чиновників, повідомляють французькі ЗМІ.

3 грудня сім’я журналістки і організації «Репортери без кордонів» подала скаргу на корупцію і співучасть у вбивстві на бізнесмена Йорга Фенек, який володіє готелями і гоночними кіньми у Франції, офісі колишнього прем’єр-міністра Мальти Кейта Шембрі і колишнього міністра туризму Конрада Майя. БТ.

Вони підозрюють, що доходи від активів бізнесмена могли бути використані для розбещення двох політиків з метою отримання державного контракту. Саме цю тему розслідувала журналістка, коли її вбили.

Заявники також вважають, що французькі інвестиції в бізнесмена, можливо, послужили для виплати коштів винуватцям вибуху бомби в автомобілі журналіста 16 жовтня 2017 року.

Вбивство Дафни Каруана Галіції призвело до відставки прем’єр-міністра Мальти Джозефа Мускату, якого звинуватили в втручанні в розслідування, щоб захистити своїх однодумців.