Влада розповіла, скільки українці зароблятимуть в цьому році

Протягом 2019 року в Україні зросте середня заробітна плата. Так, «звичайний» українець в очах влади буде отримувати близько 10 тисяч гривень на місяць.

Про це заявили офіційні представники Міністерства фінансів нашої країни.

Згідно з прогнозом державних експертів, розмір середньої заробітної плати в Україні за підсумками 2019 року перевищить 10 тисяч гривень на місяць. Чиновники представили навіть «точні» цифри – 10 129 в національній валюті.

Читайте також: Україна – світовий лідер трудової імміграції

Економісти також підрахували, скільки громадяни нашої країни «в середньому» отримуватимуть в наступні роки. Так, в 2020 році заробітна плата складе 11 тисяч 45 гривень, а в 2021 – понад 12 тисяч.

Відзначимо, що в році, який наступив офіційні представники Кабінету міністрів «не ховають голову в пісок» і визнають факт трудової міграції. Чиновники заявили, що зростання числа українців, які переїхали за кордон призведе до дефіциту кваліфікованих кадрів, що в свою чергу, спровокує зростання заробітної плати в багатьох сферах зайнятості.

Крім того, в Мінфіні відзначили, що майже 10 мільярдів доларів, переведених в Україну з-за кордону нашими мігрантами, «оживляють» вітчизняну економіку. Зокрема, підтримують платіжний баланс.

Джерело: www.news.eurabota.ua

21.01.2019