Народження нової республіки: Барбадос прощається з королевою Єлизаветою II

Колишня британська колонія Барбадос більше не вважатиме королеву Єлизавету ІІ главою держави. Очікується, що зміна набуде чинності наступного тижня.

Таким чином, країна розірве останні імперські зв’язки з Великою Британією майже через 400 років після прибуття туди першого британського корабля, пише Reuters.

Єлизавета II – королева Барбадосу та 15 інших територій, включаючи Велику Британію, Австралію, Канаду та Ямайку. У Карибському басейні вважають, що видалення їх зі списку – спосіб остаточно порвати з їхньою колоніальною історією.

«Це кінець історії колоніальної експлуатації розуму та тіла. Люди цього острова боролися не лише за свободу та справедливість, а й за звільнення від тиранії імперського та колоніального правління», – сказав професор сер Хілларі Беклс. , краєзнавець.

Народження республіки відбудеться за 55 років після проголошення незалежності Барбадосу. Це також може бути провісником спроб інших колишніх колоній розірвати зв’язки з британською монархією, оскільки вони готуються до кінця майже 70-річного правління Єлизавети II та майбутнього сходження на престол Карла.

Єдиний коментар Букінгемського палацу з цього приводу полягає у тому, що рішення залишається за народом Барбадосу.