Уряд Квебека перестарався зі скороченням імміграції

У канадській провінції Квебек жорстка імміграційна політика місцевої влади вже призвела до того, що до провінції приїжджає все менше кваліфікованих працівників, яких і так не вистачає на місцевому ринку праці.

Згідно з новими статистичними даними, в першому півріччі 2019 року до Квебека приїхало на 40 відсотків менше кваліфікованих іноземних працівників, ніж за аналогічний період минулого року. Такі показники набагато більші того скорочення кількості іммігрантів, яке було обіцяно місцевим урядом.

У великих містах Канади спостерігається збільшення імміграційного потоку, наприклад в Оттаві – на 16 відсотків, в Галіфаксі – на 13 відсотків, у Вінніпезі – на 10 відсотків. У той самий час в містах Квебека спостерігається значне зменшення кількості іммігрантів: в Монреалі – на 26 відсотків, в Квебек-Сіті – на 30 відсотків, в Шербруку – на 59 відсотків.

Згідно з даними, які зібрали і систематизували експерти Канадського інституту ідентичності і міграції, виходить, що за перші 6 місяців цього року число економічних іммігрантів у Квебеку зменшилося на третину в порівнянні з тим же періодом 2018 року.

Схоже прем’єр-міністр Квебеку виконує і навіть перевиконує свої передвиборні обіцянки скоротити імміграцію на 20 відсотків.

Проте нинішнє становище на місцевому ринку праці далеко від райдужного.  Спостерігається гостра нестача робочої сили в усіх регіонах провінції. У зв’язку з цим, бізнесмени вимагають вже зараз збільшити імміграцію до 60 тисяч осіб на рік, щоб компенсувати дефіцит працівників.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у федеральному уряді Канади заявили про навмисну ​​затримку обробки імміграційних справ місцевою владою Квебека.

Новий план, націлений на прискорення процесу адаптації нових жителів Канади, обійдеться бюджету провінції Квебек в 20 мільйонів доларів на рік.