Уряд Квебеку виділяє великі гроші роботодавцям

Для тих роботодавців канадської провінції Квебек, які захочуть найняти тимчасових іноземних працівників, місцевий уряд виділив 55 мільйонів доларів, щоб їх підтримати.

Імміграційна політика, що проводиться урядом Квебеку, привела до скорочення потоку нових жителів провінції на 20 відсотків. Цей факт безпосередньо вплинув на ринок праці, де ще більше почав відчуватися брак працівників.

На сьогоднішній день в Квебеку 121 тисяча вакансій, які просто нікому заповнити, безробіття знаходиться на рекордному рівні – 4,9 відсотка.

Тепер уряд пожинає плоди своєї недалекоглядної імміграційної політики і змушений виділяти величезні гроші, щоб хоч якось допомогти місцевим роботодавцям заповнити вакансії, найнявши тимчасових іноземних працівників.

З початку цього року на 21 відсоток видано більше дозволів на роботу для тимчасових іноземних працівників у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Ті підприємства, які наймуть до себе іноземців, отримають гроші для відшкодування витрат на пошук персоналу, поїздки, безкоштовний доступ працівників до всіх державних служб зайнятості, а також на адаптацію  іноземців у Квебеку.

Міністр праці Жан Буле заявив, що «для вирішення дефіциту робочої сили, набір тимчасових іноземних робітників є варіантом, до якого звертається все більше і більше підприємств».

Ситуація, яка склалася в Квебеку, зайвий раз доводить правоту канадського уряду, який націлений в найближчі роки значно збільшити приплив нових мешканців Канади, щоб компенсувати брак фахівців різних професій і кваліфікацій.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в канадській провінції Квебек бізнесмени вимагають від місцевої влади збільшити кількість іммігрантів.

Новий план, націлений на прискорення процесу адаптації нових жителів Канади, обійдеться бюджету провінції Квебек в 20 мільйонів доларів на рік.