У Квебеку до іммігрантів особливе ставлення

 Для того, щоб люди з різних країн якомога більш охоче перебиралися жити і працювати до Квебеку, влада цієї провінції Канади йде на безпрецедентні рішення.

У Канадській провінції Квебек людей, які переїжджають на постійне місце проживання, зустрічають, без перебільшення, з розпростертими обіймами. Про це свідчать останні рішення уряду провінції. Розроблені програми спрямовані на те, щоб адаптація нових жителів Канади пройшла для них легко і швидко.

Наприклад, щоб іммігранти покращили знання французької мови, яка в провінції є офіційною, уряд запускає нову освітню програму. Тим, хто буде вчитися на цих курсах будуть ще й стипендію платити. Крім цього, працюють спеціальні курси з адаптації, а спеціальний співробітник буде шукати підходящу вакансію.

Проблему нестачі кваліфікованих працівників в Квебеку вирішують за допомогою іммігрантів. Місцева влада планує збільшити кількість економічних мігрантів у провінції з 29 тисяч до 34 тисяч осіб.

Новий план, націлений на прискорення процесу адаптації нових жителів Канади, обійдеться бюджету провінції в 20 мільйонів доларів на рік. Ці гроші підуть на оплату праці співробітників імміграційної служби, які будуть закріплені за новими жителями Квебека, щоб вони змогли швидше асимілюватися.

Ще до прибуття іммігрантам призначать агента, який зустріне їх в аеропорту, допоможе записатися на уроки французької мови, відвідати інформаційні сесії та знайти роботу. Всього імміграційна служба планує найняти 80 таких помічників для нових жителів країни.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що імміграційна влада Квебека почала відправляти запрошення іноземцям, які зареєструвалися в системі Arrima.

Влада Нової Шотландії оголосила про запуск імміграційної пілотної програми, а також внесла зміни до вже діючих програм, щоб залучити більше кваліфікованих працівників.