Імовірність відмови Великобританії від Brexit збільшилася в рази

Відповідно до джерел, в уряді Великобританії всерйоз розглядається варіант перенесення на рік дати виходу країни зі складу Європейського союзу.

До дня офіційної дати виходу Сполученого Королівства зі складу Євросоюзу залишаються лічені дні. Однак уряд країни на чолі з прем’єр-міністром Терезою Мей так і не зміг переконати депутатів Палати громад проголосувати за угоду з ЄС. Схоже, ситуація зайшла в такий глухий кут, що вихід з нього є більш, ніж складним.

Але Мей не опускає руки і далі працює над тим, щоб заручитися підтримкою парламенту щодо угоди про вихід країни з Євросоюзу.

Однак нещодавно з її боку прозвучали конкретні погрози про те, що вона може залишити спроби домогтися позитивного голосування в Палаті громад за угоду з ЄС. Прем’єр-міністр Британії може відмовитися в разі, якщо євроскептики з її консервативної партії не підуть на компроміс і не пообіцяють проголосувати за запропоновану угоду.

У четвер, 21 березня, Тереза Мей візьме участь в саміті лідерів Європейського союзу. Основним її завданням буде спробувати переконати лідерів країн блоку продовжити процес на більш тривалий термін.

«Якщо парламент зможе знайти спосіб підтримати угоду про Brexit перед самітом, Великобританія покине ЄС цієї весни, не беручи участі в європейських виборах, і ми зможемо продовжити будувати наші майбутні відносини», – написала вона для газети Sunday Telegraph.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що нове голосування в Палаті громад про угоду з ЄС планувалося провести 20 березня.

Щоб не було стрибка цін на товари широкого вжитку в разі виходу Великобританії з Євросоюзу без угоди, уряд скасує мито на велику частину імпортних товарів.