Польський уряд виділить мільярди доларів на підтримку бізнесу

Значна фінансова допомога буде надана польським підприємцям. Таке рішення було прийнято на засіданні уряду.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкий після засідання уряду поінформував, що буде створений спеціальний проект, який називається «Економічний і соціальний антикризовий щит безпеки підприємців і працівників».

Польський прем’єр-міністр підкреслив, що «зараз не тільки важливо дбати про здоров’я населення, а й подумати про економіку, яка постраждає в зв’язку з епідемією».

На реалізацію проекту уряд має намір виділити близько 212 мільярдів злотих (52 мільярда доларів). Передбачена фінансова допомога працівникам, які можуть у зв’язку з пандемією коронавіруса втратити роботу. Також виділяються гроші на підтримку системи охорони здоров’я, стабілізацію фінансової системи в умовах кризи. Крім цього, держава буде інвестувати мільярди доларів у великі проекти для створення робочих місць. Щоб компенсувати збитки, польських підприємців також фінансово підтримають.

Державні інвестиції, в першу чергу, будуть спрямовані на трансформацію енергетичного сектора економіки, поліпшення транспортної інфраструктури та навчальних закладів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд Хорватії планує відкласти податкові платежі на 3 місяці.

Уряд Німеччини найближчим часом прийме рішення, спрямовані на підтримку ліквідності економіки країни.