Імміграційна політика влади Квебеку не подобається уряду Канади

Безпрецедентний випадок зафіксований у відносинах між федеральним і провінційним урядами в Канаді. Офіційна Оттава публічно заявила, що влада провінції Квебек навмисно затримує обробку імміграційних справ.

Оскільки Квебек вирішив скоротити число іммігрантів, які щорічно приїжджають на постійне місце проживання до провінції, імміграційні справи опрацьовуються набагато довше ніж зазвичай.

На сьогоднішній день, якщо кваліфікований фахівець висловить бажання іммігрувати до Квебеку, йому потрібно чекати, щоб його вибрав Квебек, а потім ще чекати майже 2 роки, щоб отримати постійне місце проживання в Канаді.

Згідно з рішенням уряду Квебека, очолюваного Франсуа Лего, в 2019 році число іммігрантів в провінції було скорочено до 40 тисяч осіб, що на 20 відсотків менше, ніж у попередні роки.

При цьому сама процедура відбору кандидатів на переїзд до Квебеку досить складна і тривала в часі. На весь процес йде 22 місяці, тобто, майже два роки, хоча ще в лютому цього року час очікування становив 19 місяців. Збільшення часу відбору на три місяці, пов’язано з тим, що протягом цього часу іммігрант повинен отримати Сертифікат відбору Квебеку.

Прем’єр-міністр Квебеку Франсуа Лего, заявив, що хоче, «щоб у Квебеку було більше автономії щодо імміграції».

Також в уряді Франсуа Лего заявляють, що хочуть взяти на себе «повну відповідальність» за оцінку економічних наслідків імміграції, збільшити термін дії дозволів на роботу з одного до двох років.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Квебеку роботодавцям, які захочуть найняти тимчасових іноземних працівників, місцевий уряд виділив 55 мільйонів доларів.

Близько 120 тисяч вакантних робочих місць налічується в самих різних сферах економіки Квебеку, очікується, що ситуація тільки погіршуватиметься.