Румунія готова вакцинувати дітей старше 12 років

Румунія готова почати вакцинацію проти COVID-19 дітей старше 12 років після того, як варіант Pfizer / BionTech для дітей буде схвалений в ЄС. Про це заявила сьогодні на прес-конференції національний координатор кампанії вакцинації доктор Валеріу Георгица.

Доктор Георгица також оголосила, що вже ведеться робота по оптимізації платформи вакцинації, яка дозволить реєструвати години імунізації через профіль батьків. Національний координатор вакцинації оголосив, що на 1 червня запланований вакцинаційний марафон.

«Ми навіть плануємо організувати в період з 31 травня по 1 червня, тому що це Міжнародний день захисту дітей, марафон на національному рівні по вакцинації дітей у віці 16-18 років. Якщо на той час у нас буде дозвіл для вікової групи 12 -15 років ми надамо плани і на цю вакцинацію», – сказала д-р Георгица.

За її словами, організатори кампанії вакцинації прагнуть до того, щоб марафон імунізації тривав безперервно не менше 24 годин, щоб якомога більше молодих людей, дітей і підлітків могли прийти на пункти вакцинації в супроводі законного представника – батька, опікуна, бабусі і дідуся.