Найбільший аеропорт в світі вже відкрився

«Дасін» – так називається найбільший в світі аеропорт, який днями відкрився в Пекіні.

Найбільша повітряна гавань світу вражає своїми масштабами, дорожнечею і, звичайно, оригінальною архітектурою з використанням новітніх підходів і технологій в будівництві таких величезних будівель.

Площу міжнародного аеропорту «Дасін» можна порівняти з розмірами 100 футбольних полів і становить вона 700 тисяч квадратних метрів.

Проект нового аеропорту китайської столиці був розроблений відомим британським архітектором іракського походження – Захі Хадідом.

На будівництво повітряної гавані в цілому було витрачено понад 11 мільярдів доларів.

Хоча по площі «Дасін» і найбільший у світі, але все-ж за кількістю прийнятих пасажирів в рік він ще довго не зможе дотягнути до найбільш завантаженого  в світі аеропорту Атланти (США).

Згідно з проектом, «Дасін» може приймати до 130 мільйонів пасажирів на рік. Однак у 2021 році очікується, що пасажиропотік становитиме 45 мільйонів осіб. Очевидно, знадобляться роки, щоб вийти на перші місця в світі за завантаженістю.

Аеропорт має 4 злітно-посадочні смуги, а на паркувальних місцях можуть одночасно перебувати 150 авіалайнерів.

Термінал спроектований і побудований у формі шестикутної морської зірки. Органічні форми і велика кількість природного світла – відмінні риси унікальної будівлі аеропорту.

Пасажирам не потрібно буде діставати документи або квитки на посадку для перевірки, адже в «Дасіні» функціонує нова система розпізнавання обличь.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що згідно зі звітом Міжнародної ради аеропортів, найбільш завантаженим аеропортом світу вже третє десятиліття поспіль залишається «Хартсфілд-Джексон» Атланта (штат Джорджія).

Цього року послугами міжнародного аеропорту «Бориспіль» вже скористалися майже 10 мільйонів осіб.