Автоматизація відбирає робочі місця у співробітників банків

Банківська холдингова компанія Wells Fargo, яка надає фінансові і страхові послуги в Сполучених Штатах і Канаді, підготувала велику доповідь про вплив автоматизації банківських послуг на зайнятість співробітників банків.

Дослідження фахівців компанії показало, що повсюдне впровадження в банківський сектор чат-ботів та іншого автоматизованого програмного забезпечення протягом 10 років призведе до того, що мінімум 200 тисяч співробітників банків втратять свою роботу.

Постраждають працівники, які на сьогоднішній день займаються обслуговуванням клієнтів банків. У той же час потреба у технічних спеціалістах та тих, хто займається продажами не зменшиться. Як відзначають експерти, вже зараз багато клієнтів банків навіть не знають, що спілкуються зі спеціальними програмами, а не з живими людьми.

Згідно з даними, які були опубліковані раніше в цьому році компанією McKinsey & Co, через автоматизацію в банківській сфері, кількість робочих місць у найближчому десятилітті може скоротитися на 30 відсотків.

Автоматизація вплине не тільки на розвиток банківського сектора. Так, в лютому 2019 року компанія PepsiCo оголосила, що в рамках плану масштабної автоматизації і роботизації значна частина співробітників буде скорочена.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що перехід німецьких автогігантів на виробництво автомобілів на електричній тязі призведе до того, що понад 125 тисяч німецьких працівників у найближчі 10 років втратять роботу.

Японська компанія Sotetsu Bus проводить випробування першого безпілотного автобуса. Тестові рейси виконуються в Токіо на маршруті довжиною всього близько кілометра. Компанія планує запустити серійне виробництво автобусів-безпілотників.