Син колишнього радянського лідера Микити Хрущова знайдений мертвим в США

“Причиною смерті Сергія Хрущова, сина покійного колишнього радянського лідера часів “холодної війни” Микити Хрущова, було вогнепальне поранення в голову”, – заявив сьогодні представник Державної служби судової медицини США, цитований Associated Press. Однак місцева поліція заявила, що не було ніяких доказів насильницької смерті.

Хрущов-молодший був знайдений мертвим в своєму будинку в Кренстоні, штат Род-Айленд. Йому було 84 роки. Сергій Хрущов і його дружина Валентина отримали американське громадянство в 1999 році. Саме вона подзвонила до поліції в четвер вранці і повідомила про його смерть.

“Сергій Хрущов народився в Москві в 1935 році. Він був фахівцем по ракетах в Радянському Союзі. У 1959 році він супроводжував свого батька під час його історичного візиту до Сполучених Штатів. У 1963 році, коли його батько все ще був при владі (до 1964 року), йому було присвоєно звання Героя Соціалістичної Праці, і він став лауреатом Ленінської премії “, – нагадує ТАСС.

У 1991 році він і його сім’я переїхали до Сполучених Штатів, де Сергій Хрущов почав читати лекції з “холодній війні” в Університеті Брауна в Провіденсі, штат Род-Айленд. «Я відчуваю себе новонародженим, я починаю нове життя»,- сказав він AP після прийняття присяги в якості громадянина США. В іншому інтерв’ю він сказав, що сподівається, що його батько, який помер в 1971 році, підтримав би його американське громадянство. «Врешті-решт, я не покинув свою батьківщину», – сказав Хрущов-молодший.

Його вдова Валентина розповіла ТАСС, що її чоловік буде похований в Москві в жовтні.