У Канаді створено рекордну кількість робочих місць

Протягом серпня на канадських підприємствах було створено понад 80 тисяч нових робочих місць, що дало можливість працевлаштуватися не тільки місцевим жителям, але і великій кількості іммігрантів, які переїхали до Канади на постійне місце проживання.

На сьогоднішній день по всій Канаді спостерігається велике зростання кількості нових робочих місць. Так, за даними Статистичного управління, в серпні 2019 року в країні створено понад 80 тисяч робочих місць, з яких більше половини були зайняті молодими людьми.

Дані показують, що більшість нових працівників працевлаштувалися в сфері фінансів, страхування, нерухомості, освітніх та технічних послуг. Скорочення робочих місць зафіксовано в бізнесі і будівельній сфері.

Традиційно для літнього періоду зросла зайнятість серед студентів, яка протягом літа збільшилася на 3,5 відсотка. Більшість з нових робочих місць були на не повну зайнятість. Це пояснюється тим, що більшість молодих людей у ​​віці від 16 до 24 років поєднують навчання і роботу, що не дозволяє їм працевлаштуватися на повну зайнятість.

Найбільша динаміка зростання зайнятості була зафіксована в провінціях Онтаріо і Квебек.

Вже довгий період часу безробіття в Канаді знаходиться на рекордно-низькому рівні. Згідно з даними Статистичного управління в серпні воно склало 5,7 відсотка.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що канадський уряд розробив нову освітню стратегію, яка передбачає збільшення кількості українських студентів в університетах Канади.

Ринок праці Квебека відчуває велику нестачу кваліфікованих фахівців. Ситуація ускладнюється політикою уряду провінції, яка спрямована на суттєве обмеження імміграційного потоку.