Через епідемію число госпіталізацій в Бельгії збільшилося на 30 відсотків

За даними міністерства охорони здоров’я, число госпіталізацій у зв’язку з епідемією Covid-19 в Бельгії збільшилося на 30 відсотків за 24 години до 361 із загального числа 1243 виявлених випадків зараження. На сьогоднішній день жертв цієї хвороби в країні налічується десять. Згідно з даними, люди у віці 40-50 років найчастіше заражаються. Більшість померлих – літні люди.

З моменту початку епідемії в Бельгії було обстежено близько 16 000 осіб. Лише сьогодні продуктові організації вжили заходів, які будуть застосовуватися з середи. Заходи передбачають відстань не менше десяти квадратних метрів між покупцями в магазинах. Знаки будуть розміщені поруч з касовими апаратами, щоб люди були на відстані не менше метра один від одного. Сьогоднішня перевірка магазинів показала відсутність будь-яких запобіжних заходів з боку покупців і продавців. Очікується, що починаючи з завтрашнього дня співробітники магазинів отримають рукавички, і черги будуть навпроти торгових точок, а не на касах.

Уряд Бельгії сьогодні приніс клятву перед королем Філіпом, щоб отримати тимчасові надзвичайні повноваження. В даний час передбачається, що міністри міністерств будуть наділені додатковими повноваженнями з управління соціальними та економічними наслідками епідемії протягом трьох місяців. Місцеві ЗМІ зазначають, що термін може бути продовжений ще на три місяці.