Туристичний сектор Іспанії очікує велика криза

Те, що найстаріший у світі туроператор – компанія Thomas Cook, неждано-негадано взяла і збанкрутувала, призвело не тільки до великих складнощів для тисяч туристів, які були захоплені зненацька таким розвитком подій. Ця подія може стати величезною проблемою для цілого туристичного сектора економіки Іспанії.

Саме через банкрутство Thomas Cook попередні прогнози експертів туристичного сектора економіки показують, що іспанські курорти в цьому році можуть не дорахуватися близько 1,4 мільйона відпочиваючих. Для іспанської економіки це дуже сильний удар.

Справа в тому, що британська туристична фірма організовувала відпочинок на іспанських курортах величезної кількості іноземних туристів. Після банкрутства туроператора Thomas Cook в цьому зимовому сезоні по всій Іспанії закриються не менше 500 готелів. Збитки туристичного сектора Іспанії за попередніми оцінками складуть кілька сотень мільйонів євро. Більш точні показники стануть відомі тільки після завершення сезону.

Найбільш сильно постраждають від наслідків банкрутства туроператора Канарські острови, які не зможуть прийняти в цьому році 400 тисяч туристів. Також 3,5 тисячі осіб, які працюють в туристичному секторі на Канарах залишаться без роботи.

Негативні наслідки закриття Thomas Cook відчули на собі і інші іспанські регіони. Після стабільного зростання, яке спостерігалося протягом останніх шести років, 2019 рік для туристичного сектора іспанської економіки буде найбільш несприятливим. Зростання або взагалі припиниться, або буде мінімальним.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в мерії Амстердама вирішили в черговий раз підвищити туристичний податок. Тепер він буде найбільшим серед європейських міст.

У центральній частині Венеції буде заборонено торгівлю традиційними сувенірами. Заборонять торгувати недорогою сувенірною продукцією, зробленою в Китаї.