Тропічний шторм Берта обрушився на Сполучені Штати

Національний центр з ураганів в США, за повідомленням агентства Reuters, заявив, що тропічний шторм, який може викликати проливні дощі і небезпечні повені, обрушився на американський штат Південна Кароліна.

“Берта, чия швидкість вітру досягає максимально 80 км/год, знаходиться в 30 км на схід від Чарльстона, штат Південна Кароліна”, – повідомив центр в Майамі. Очікується, що шторм проникне у внутрішні райони Північної Кароліни і південно-західної Вірджинії. «Шторм знаходиться всього в 30 км від узбережжя і в найближчі кілька годин увійде на материк, тому він не буде посилюватися», – сказав представник центру Денніс Фельтген.

Він попереджає, що Берта може принести велику кількість опадів в постраждалі райони, що може викликати небезпечні повені. За словами Фельтгена, експерти вже кілька днів стежать за штормом. Він додав, що тропічні шторми нерідко утворюються поблизу узбережжя і дуже скоро слабшають.

“Метеорологи США очікують на 13 – 19 штормів більше, ніж зазвичай, протягом сезону атлантичних ураганів в цьому році”, – повідомив раніше Центр кліматичних досліджень Національної адміністрації США з океану та атмосфери. За словами метеорологів з управління, може статися від трьох до шести великих ураганів зі швидкістю вітру не менше 178 км/год. За останні два роки було більше штормів з власними іменами, ніж зазвичай. У минулому році їх було 18, а в 2018 році – 15.