Японців возитиме автобус без водія

В Японії запрацював перший безпілотний автобус. Транспортний засіб працює в тестовому режимі і здійснює рейси лише на 900 метрів. Однак, в майбутньому автобус без водія зможе збільшити тривалість маршруту і буде запущений в промислове виробництво.

Унікальний транспортний засіб представила японська компанія Sotetsu Bus, яка планує провести його тести з середини вересня по середину жовтня.

На даний момент японський безпілотний автобус працює в тестовому режимі зі швидкістю всього лише в 20 кілометрів на годину. Проїхатися на першому безпілотному автобусі всі бажаючі можуть абсолютно безкоштовно на умовах попередньої реєстрації.

Читайте також: Наближається потужний ураган. Бермудські острови очікують «значної шкоди»

Планується, що автобус буде працювати на вулицях Токіо з 10 ранку до 16 години дня, коли в місті досить спокійно і немає пробок. За день безпілотний автобус повинен здійснювати не менше 16 рейсів.

Під час тестового періоду автобус не будуть залишатися без нагляду. Протягом місяця в кабіні водія буде присутній представник компанії-розробника, який повинен буде лагодити поломки в разі їх виникнення.

Якщо випробування завершаться вдало, то виробник запустить автобуси у серійне виробництво з системою автономної роботи, яка дозволить забезпечити роботу транспортного засобу без втручання людини.

Планується, що автобуси без водіїв будуть працювати на регулярній основі, обслуговувати пасажирів і надалі зможуть стати заміною традиційним видам транспорту.