Електромобілі можуть залишити без роботи 125 тисяч німців

Німецькі автогіганти вже почали підготовку до розширення виробництва автомобілів на електричній тязі. Це призведе до істотного скорочення робочих місць на заводах, розташованих в Німеччині.

Більше 125 тисяч німецьких працівників залишаться без роботи в найближчі 10 років. Виробники автомобілів планують поступово відмовлятися від випуску машин з двигунами внутрішнього згоряння і переорієнтовуватися на виробництво електромобілів. Їх випуск не передбачає таку велику кількість різних комплектуючих, як автомобілі з двигуном внутрішнього згоряння, тому для виробництва електромобілів необхідно буде задіяти на підприємствах автопрому набагато менше працівників.

Місцева влада федеральних земель, на території яких розташовані найбільші автомобільні заводи ФРН, вже готується до майбутніх економічних змін. Глави урядів трьох земель – Нижньої Саксонії, Баварії і Баден-Вюртемберга, де знаходиться більшість автомобільних заводів Німеччини, вважають дії федерального уряду нерішучими.

Згідно з прогнозом німецьких експертів, через 10 років електромобілі складатимуть близько двох третин від усієї чисельності вироблених в Німеччині автомобілів. Для їх виробництва буде потрібно задіяти близько 709 тисяч фахівців різної кваліфікації. На сьогоднішній день на підприємствах автомобільної промисловості працює 834 тисячі працівників.

У міністерстві фінансів ФРН уже розробляють програми на підтримку промислової реструктуризації. Також федеральний уряд планує стимулювати покупців автомобілів різними заохоченнями. Так, планують встановити більш високі бонуси за покупки електромобілів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що світовий виробник автомобілів, компанія Toyota, планує випускати електромобілі для європейського ринку.

Уряд Ірландії планує протягом найближчих 11-ти років повністю заборонити продаж нових автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння.