Роботи хоч відбавляй, але з виплатою зарплат в Івано-Франківську великі проблеми

Працівники багатьох підприємств Івано-Франківська змушені працювати практично на ентузіазмі, оскільки роботодавці заборгували їм більше 16 мільйонів гривень заробітної плати.

Співробітникам підприємств і фірм в одному з великих міст Західної України – Івано-Франківську, роботодавці не поспішають повертати заборговані зарплати. Згідно з оновленими даними Головного обласного управління статистики, заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств, установ, організацій міста Івано-Франківська на 1 листопада 2018 року склала 16,6 мільйона гривень. Це число складає трохи менше 46 відсотків від загальної суми заборгованості по області.

Якщо порівнювати з даними на 1 жовтня, то зменшення заборгованості склало лише 0,7 відсотка. При цьому основна частина боргу із виплати заробітної плати припадає на промислові підприємства – 96,5 відсотків, а на підприємства будівельного сектора – 3,2 відсотки.

Така гнітюча ситуація зовсім не стимулює жителів Івано-Франківська та області шукати варіанти працевлаштування вдома, тому багато хто вирішує їхати на роботу в сусідню Польщу, де можна заробити в рази більше, та й зі своєчасністю виплат зароблених грошей проблем немає.

Нагадаємо, раніше ми писали, що міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович, посилаючись на дані статистики, заявив, що в країні в цілому працює близько двох мільйонів українців.

Джерело: www.eurabota.ua

13.12.2018