Ердоган пов’язав ісламофобію і коронавірус

«Західні країни стикаються з проблемами не тільки в своїй соціальній структурі, а й у своїй економіці. Політика ворожості до ісламу і ксенофобії не допомагає у вирішенні цих проблем»,- заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган

«Спотворення і несправедливість в західних суспільствах стали набагато більш очевидними під час пандемії коронавіруса», – сказав президент Туреччини на церемонії скасування суворого карантину в північно-західній провінції Коджаелі.

Оголошуючи про те, як люди в деяких з найбільш розвинених країн вмирають від COVID-19 через відсутність доступу до базових медичних послуг, він підкреслив, що розпалювання ісламофобії не врятує західні країни від цієї проблеми.

«Ми є свідками душевної слабкості під пеленою розпусти в західних країнах і того, як слаборозвинені країни приречені на бідність»,- пояснив він.

Ердоган часто засуджував зростаючу ісламофобію в західних країнах, включаючи Францію, президент якої нещодавно оголосив про заходи по боротьбі з тим, що він назвав «ісламістським сепаратизмом». За словами Ердогана, така політика фактично заохочує ісламофобію і загрожує мусульманам.