Для людей поважного віку McDonald’s в США відкриває вакансії

Компанія McDonald’s стала першою великою мережею швидкого харчування, яка взяла на себе зобов’язання працевлаштовувати людей передпенсійного і пенсійного віку.

Один з найпопулярніших ресторанів швидкого харчування не тільки в Сполучених Штатах, але і в багатьох країнах світу, тепер буде наймати співробітників, яким більше 55 років.

Для роботи в ранкові і денні зміни мережу ресторанів швидкого харчування McDonald’s в США в цьому році планує найняти багато працівників, яким вже виповнилося більше 55 років.

Представникам цієї вікової категорії будуть пропонувати вакансії від касирів і до начальників змін. Рекрутери фірми, які вже наймали співробітників старшого віку, відзначають, що на відміну від працівників молодшого покоління, працівники у віці понад 55 років пунктуальні і краще працюють в команді, що дуже важливо для таких вакансій, які є в McDonald’s.

Експерти американського ринку праці відзначають, що в останні кілька років найбільш швидко зростаючим сегментом робочої сили є працівники, вік яких 55 і більше років. Згідно даних Бюро статистики праці США, до 2024 року працівники старшого покоління вже становитимуть 25 відсотків робочої сили.

Низький рівень безробіття в країні змушує роботодавців переглядати своє ставлення до претендентів, яким вже далеко за п’ятдесят.

Наймати на роботу людей пенсійного віку планують ще більше 800 підприємств і фірм, включаючи Pay Pal і Bank of America.

McDonald’s окремо запускає ініціативу з Фондом AARP, щоб допомогти об’єднати людей з низьким доходом у віці 50 років і старше з відкритими позиціями McDonald’s в Іллінойсі, Міссурі, Флориді, Індіані та Північній Кароліні. Програма буде розгорнута в США до осені. Це відмінний шанс і для українських іммігрантів, які можуть скористатися можливостями для працевлаштування.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що населення США протягом 2018 року зросло на 2 мільйони. При цьому, 980 тисяч людей в минулому році переїхали до США з інших країн, в тому числі з України.

Адміністрація Трампа збільшила кількість причин, які можуть стати підставою для депортації із США.