Імміграція дуже впливає на зміну населення США

Америка по праву вважається країною іммігрантів. Статистичні дані з року в рік підтверджують цей факт.

Населення Сполучених Штатів Америки протягом 2018 року зросло на 2 мільйони. Природний приріст склав трохи більше 1 мільйона нових громадян країни. При цьому, 980 тисяч людей у минулому році переїхали до США з інших країн, в тому числі з України.

Країною, яка побила всі мислимі і немислимі рекорди імміграції, виявилася Пуерто-Ріко. Згідно з даними перепису населення, з цього острова до Сполучених Штатів переїхали на постійне місце проживання майже 130 тисяч осіб.

Такий великий приріст числа іммігрантів спостерігається в той час, коли президент Дональд Трамп проводить жорстку політику, яка повинна зменшити кількість людей, що перебираються до США. Але, навіть потужна державна машина не може протистояти величезному потоку людей, метою яких є переїзд в США будь-який ціною.

Окремі штати країни встановили рекорди приросту населення. Техас і Флорида за підсумками минулого року становили одну третину приросту населення США. Населення Техасу в минулому році збільшилося на 380 тисяч осіб, а кількість жителів штату Флорида збільшилася на 322 тисячі чоловік. Згідно статистичних даних, середні міста випереджають зростання населення у великих містах. Нью-Йорк та Іллінойс втратили найбільшу чисельність населення за останній рік. Кількість населення в них зменшилася на 48 тисяч і 45 тисяч відповідно. У Західній Вірджинії і Луїзіані також спостерігалося значне зменшення чисельності населення, яке становило 11 тисяч і 10 тисяч відповідно.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що американська влада вирішила, що іммігранти, які вживають марихуану, можуть і не отримати американське громадянство.

В адміністрації президента США ведеться обговорення можливості посилення візової політики. Обмеження можуть стосуватися країн, громадяни яких, отримавши бізнес-візи та туристичні візи, найбільш часто порушують терміни перебування в країні.