Нафта трохи подорожчала після історичного знецінення

Reuters повідомляє, що ціни на нафту трохи зросли після падіння майже на 30 відсотків у понеділок.

Нафта марки Brent виросла на 1,41 долара, або на 4,1 відсотка, до 35,77 долара за барель сьогодні вранці 10 березня. Нафта Техасу також зросла трохи вище 2% до трохи більше 33 доларів за барель.

Корекція відбулася після великого обвалу попереднього дня, який ознаменував найрізкіше падіння цін на сировинні товари з 1991 року. Експерти вважають, що нафта не скоро відновить втрачену вартість.

Росія і Саудівська Аравія оголосили, що вони збільшать прибутковість після 3-річної угоди між ними, а решта ОПЕК+ в п’ятницю розпалися. Саудівська Аравія оголосила, що збільшить видобуток на 10 мільйонів барелів на день у квітні, виробляючи до цих пір 9,7 мільйона. Росія також заявила, що буде стимулювати виробництво, оскільки низькі ціни змушують великих виробників намагатися зайняти велику частку ринку для компенсації. Москва оголосила, що у неї не буде проблем з економічним підтриманням низьких цін на нафту протягом 6-10 років.

Тим часом, Міжнародне енергетичне агентство заявило, що в 2020 році попит на нафту скоротиться. Такого не було з 2009 року, коли світ охопив головну фінансову кризу. Агентство очікує, що попит у 2020 році буде на 90 000 барелів на день менше, ніж у попередньому році.

Коронавірус також сприяє негативним прогнозам відновлення цін, оскільки експерти побоюються, що обмеження на мільйони людей у всьому світі сповільнять економіку і, відповідно, попит на нафту.

Вже прогнозується, що найближчим часом ціна на бензин в Європі впаде.