У McDonald’s хочуть замінити людей на роботів

В одній з найбільших у світі мереж ресторанів швидкого харчування McDonald’s працюють над тим, щоб на окремих ділянках замінити працівників-людей на працівників-роботів.

Нещодавно стало відомо, що компанія купила стартап Apprente Inc., який розробляє програмне забезпечення для розпізнавання голосу. На сьогоднішній день нова технологія вже тестується в декількох ресторанах у Сполучених Штатах.

Цю технологічну новинку в компанії McDonald’s мають намір використовувати, щоб замінити співробітників, які приймають замовлення у клієнтів на автомобілях.

У компанії Apprente Inc. створили такого робота, який може записувати те, що замовив клієнт, який приїхав на МакДрайв, і точно передавати замовлення працівникам на кухню.

У компанії, яка розробила програму розпізнавання голосу, стверджують, що система буде швидше і точніше приймати замовлення в порівнянні з людьми, які зараз виконують цю роботу. Метою впровадження роботизованої системи прийому замовлень є прискорення процесу обслуговування клієнтів на МакДрайві.

Але найголовніше, чого хочуть досягти в компанії McDonald’s – це скорочення витрат на оплату праці тисяч співробітників. У компанії вже підрахували, що їм вигідніше купити роботів, яким не потрібно щомісяця платити заробітну плату, підвищити ефективність роботи ресторанів і збільшити прибуток. Так що, схоже, що в досяжному майбутньому студентам, які підробляють в ресторанах McDonald’s, доведеться шукати іншу роботу.

Нова система вже тестується в декількох ресторанах Чикаго. Однак поки працівники ще стежать, щоб робот передав замовлення правильно і при необхідності вносять корективи.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що нові технології дають можливість українцям все більше використовувати для оплати безконтактні банківські карти і NFC-пристрої.

У Відні (Австрія) почали використовувати безпілотне повітряне таксі EHang 216. Апарат вже перевіз своїх перших пасажирів, які були в захваті від польоту.