Українці стали відчувати себе більш щасливими

Згідно з даними міжнародного опитування Gallup International, за підсумками 2019 року Україна піднялася у світовому рейтингу щастя.

Відповідне дослідження було проведено Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС). Його результати опубліковані на сайті інституту. Так, 51 відсоток українців в минулому році вважали себе щасливими. 18 відсотків українських громадян вважають,  що вони поки не відчували яскравих позитивні емоції у своєму житті.

Таким чином, за підсумками минулого року індекс щастя українців склав +33 відсотки. Це дуже великий стрибок від +8 відсотків, які були зафіксовані в 2017 році (в 2018 році подібне опитування не проводилося).

Дані міжнародного опитування Gallup International показують, що з 2014 року індекс щастя в світі щороку знижується. Індекс щастя визначається як різниця між відсотком щасливих і нещасних людей, які живуть в тій чи іншій країні. Він знизився з 64 відсотків у 2014 році до 48 відсотків у 2019 році.

Соціологи відзначають, що на сприйняття особистого життя економічне благополуччя країни не має прямого впливу. Це свідчить про певну автономність особистого життя окремої людини від негативних подій, які відбуваються в країні і світі.

Генеральний директор КМІС Володимир Паніотто, підкреслив, що «хоча цей показник і називається «Глобальний індекс щастя», але, він ближче до задоволеності життям».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що кожен четвертий українець вважає, що він живе бідно, незважаючи на те, що працює і отримує зарплату.

Законопроект Міністерства праці та соціальної політики Греції передбачає з 1 січня 2020 року одноразову виплату в розмірі 2000 євро на кожну новонароджену дитину.