Робота охоронником за кордоном: особливості роботи, вимоги, знання, підготовка

Індустріальний охоронний бізнес розвивається швидкими темпами не тільки в нашій країні, але і за кордоном. Зарубіжні сім’ї наймають приватних охоронців, щоб уберегти себе від різних неприємних ситуацій, таких як:

  • терористичний акт;
  • кримінальні події;
  • стихійні лиха;
  • нестабільна ситуація в суспільстві.

Работа охранником за границей в помещении магазина

Такі події змушують людей наймати охоронців на підприємства, в офіси, магазини, додому. Тому робота охоронця або детективом за кордоном сьогодні популярна і затребувана. У західних країнах, де приватний охоронний бізнес почав розвиватися набагато раніше є попит на роботу для охоронців.

Актуальні вакансії охоронців за кордоном тут.

Де потрібна професія охоронця

Вакансія сторожа передбачає працевлаштування на найрізноманітніших робочих точках. Влаштовуються на будівництво або склад, офіс або супермаркет, державна установа або у приватне володіння. Попит на кандидатів на посаду охоронцем існує цілий рік. Це передбачено у першу чергу мінімальними професійними вимогами і гнучкого графіку роботи, завдяки якому людина влаштовується ще й на додаткову підробіток. Але робота охоронцем за кордоном краща для наших співгромадян. Адже у нас, як показує практика зарплата не завжди відповідає очікуванням здобувача.

Вимоги до кандидатів на вакансію охоронець

Вимоги до кандидатів, які хочуть влаштуватися на роботу охоронцем, наступні:

  • кандидат повинен бути добре підготовлений фізично;
  • зовнішній вид акуратний приємний, презентабельний;
  • мова грамотна, зрозуміла;
  • жодних шкідливих звичок.

Охранник работа наблюдение за людьми

Це вимоги до людей, які хочуть стати охоронцями. Додаткові знання, які вітаються у кандидатів – це вміння поводитися з комп’ютером, системою спостереження та відеофіксації, вміння водити автотранспорт.

Для роботи охоронцеві потрібні знання мови тієї країни, де ви хочете влаштуватися на роботу. Так як треба розмовляти з колегами, начальником, відвідувачами і здавати звітність. Претенденти повинні надати санітарну книжку і пройти лікарський медогляд, здати аналізи в місцевій клініці. Цей медичний документ дозволяється закордоном надавати без апостиля.

Поради: Перед подачею заявки на роботу напишіть резюме охоронця, опишіть переваги і знання в цій області.

Загальні функціональні обов’язки професії охоронця, сторожа

Головні обов’язки охоронця – це спостереження за довірену йому територію і попередження непередбачених моментів та надзвичайних ситуацій. Але це, якщо сек’юріті працює в офісі або стежить за приватною територією. Також, охоронець робота якого включає в себе безліч нюансів, зобов’язаний охороняти:

  • бізнесменів, відомих людей, спортсменів чи їх сім’ї;
  • супроводжувати та охороняти вантажі;
  • порядок на дискотеках, у клубах, ресторанах, готелях;
  • торговельні майданчики або будівництво;
  • садиби, будинки, вілли.

Охранник, работа на свежем воздухе

З роботою охоронця можуть поставити супровід дітей до навчальних закладів, додому та в інші місця.
Необхідна кількість кандидатів набирають у штат охоронної фірми, а потім вже їх розподіляють відповідно до заявок роботодавців і потребам самих здобувачів. В охоронці йдуть колишні працівники силових структур, спортсмени і единоборцы.

Охорона бізнесменів

Це найбільш дорогий і відповідальний вид охорони. Зарплата бодігарда обчислюється тисячами доларів. В охоронці беруть чоловіків і жінок з бойовим досвідом в Афганістані, Сирії, Лівії, Ефіопії та інших гарячих точках. На крайній випадок плюсом може бути службу в десантних військах. На роботі охоронець бізнесменів і посадових осіб повинен вміти володіти зброєю та прийомами рукопашного бою.

Охорона вантажів

Охоронці вантажів на автомобільному, залізничному, морському, річковому транспорті супроводжує вантаж від станції відправлення до станції призначення, приймає і здає вантаж за документами товаро – транспортними накладними і т. п. На станції призначення зобов’язаний перевірити супровідні документи, наявність вантажу, збереження пломб, замки, засуви.
Несе відповідальність за збереження вантажу в дорозі. При здачі вантажу перевіряє особу одержувача, документи. Знання посадової інструкції напам’ять і вміння застосовувати її положення в роботі обов’язкові.

Охорона приміщень

Посадові обов’язки охоронця приміщень залежать від кількості входів, виходів, вікон,охоронної сигналізації, засобів телекомунікації і т. п. Охоронці приміщень в більшості випадків зобов’язані:

  • знати електронну систему охорони;
  • правила користування та застосування спецзасобів;
  • звертати увагу на “забуті” відвідувачами сумки, пакети і повідомляти про них начальнику охорони;
  • вміти надавати першу медичну допомогу;
  • знати посадову інструкцію напам’ять.

Робота охоронців пов’язана з ризиком, тому їх життя і здоров’я страхують.

Робота сторожем на території підприємств

Сторож на території підприємств має свою територію зі складами і об’єктами охорони. При вступі на вахту перевіряє всі пломби, печатки, вікна та двері, цілісність об’єктів охорони тощо

Работа сторожем за пультом наблюдения

Здійснює обхід території згідно з графіком. Зобов’язаний чітко знати функціональні обов’язки і посадову інструкцію.

Охорона будівельних майданчиків, заводських територій

Працюючи охоронцем на пропускному пункті треба знати види товарних транспортних накладних, пам’ятати відбитки печаток і підписів посадових осіб відпускають матеріальні цінності. Уміти на око визначати кількість штучних, об’ємних вантажів. При необхідності звіряти кількість товару із зазначеним у накладній. Охоронець на пропускному пункті підпорядковується начальнику варти і повідомляє йому про всі події.

Чому робота за кордоном

Сьогодні знайти роботу охоронцем може кожен, і не тільки у своїй власній країні. Достатньо мати ПК або гаджет і підключення до Інтернету. Не обов’язково звертатися в спеціальні організації, які допомагають працевлаштуватися. Можна і самому знайти відповідне оголошення від роботодавця.

Варто сказати, що робота охоронцем за кордоном приваблює жінок. Сьогодні 20% охоронців по всьому світу – це жінки.

Вооружённая охрана

У чому ж привабливість роботи охоронцем у західних країнах? Є багато позитивних моментів у працевлаштуванні за кордоном, але головні з них – це:
оплата роботодавцем дозволу працевлаштуватися в зарубіжній країні і виду на проживання:

  • офіційне працевлаштування і «біла» зарплата;
  • медична зарубіжна страховка;
  • надання житла, харчування, відпустки;
  • оплата авіаквитків.

Обустраивайтесь на те місце роботи, де ви хочете. Тільки від самої людини залежить, як і де він буде жити. Тому не варто втрачати прекрасною можливості і спробувати попрацювати за кордоном, де, звичайно ж, хороші зарплати і кращі умови для життя.