Рівень безробіття в США за січень 2018 року встановив новий рекорд

Американці за січень 2018 року подали мінімальне число заявок на допомогу з безробіття за останні 45 років, повідомляє агентство Reuters.

Як повідомило Міністерство праці, число заявок на державну допомогу по безробіттю станом на 10 лютого склало 230 000 штук. У зв’язку з ускладненням ситуації на ринку праці з числа залишилося нижче мінімального рівня.

заявки на государственное пособие

Показники, які були зафіксовані в середині січня, побили рекорд попередніх сорока п’яти років, і склали 216 000 заявок від безробітних жителів США.

Перед цим Reuters опитав економістів і вони дали прогноз на останній тиждень січня: число заявок може збільшиться до 230 000.

Сильний ринок праці сприяє тому, що вже протягом 154-й тижні поспіль кількість поданих заявок по безробіттю не піднімається вище порогу 300 000.

Якщо порівнювати аналогічну ситуацію, посилаючись на статистику минулих років, то подібна ситуація спостерігалася в країні ще в 1970 році, але слід враховувати той факт, що ринок праці в ті роки був набагато менше в порівнянні з сьогоднішнім, тому ситуацію можна вважати повною мірою безпрецедентною.

Ситуація на американському ринку праці характеризується майже повною зайнятістю. Безробіття знаходиться на рівні 4,1%, цейпоказник найнижчий за останні 17 років. Це створює більш жорстку конкуренцію, що в свою чергу, починає впливати на зростання рівня заробітної плати працівників. Якщо ситуація буде розвиватися в тому ж напрямку, то через деякий час буде чинити істотний вплив на зростання інфляції.

У звіті Міністерства праці також було опубліковано, що число людей, які почали отримувати допомогу першу тиждень допомоги, збільшилася на 15 000 і становило по країні 1,94 мільйона чоловік.