2 мільйони британців не працювали більше 6 місяців через обмеження, пов’язані з Covid-19

“Майже 2 мільйони людей у ​​Великобританії не працювали більше шести місяців під час пандемії коронавіруса на тлі зростаючого ризику для робітників від довгострокового економічного збитку, нанесеного кризою. Фонд «Резолюція» повідомив, що в січні близько 1,9 мільйона осіб не працювали або працювали неповний робочий день більше шести місяців, що свідчить про довгостроковий вплив на зайнятість Covid-19 і неодноразових блокад “, – повідомляє Guardian.

Міністра фінансів Ріші Сунако закликали використовувати бюджет наступного місяця для надання адресної підтримки секторам економіки, які найбільше постраждали від кризи.

У звіті попереджається, що, хоча перспективи економіки покращуються завдяки програмі вакцинації і в міру того, як уряд готується зняти обмеження, викликані Covid-19, багато робітників, як і раніше стурбовані своїми перспективами працевлаштування.

Очікується, що до середини року безробіття досягне 2,6 мільйона чоловік.

Згідно з опитуванням, 8% нинішніх працівників очікують втратити роботу в найближчі три місяці. Ця цифра зростає до 21% серед тих, хто залишався поза увагою протягом, як мінімум шести місяців кризи.