Безробіття в США рекордно знизилося, а в Канаді несподівано виросло

Такого низького рівня безробіття в Сполучених Штатах не фіксувалося вже 50 років. Число людей в країні, які шукають роботу, стає все менше і менше. У той же час в сусідній Канаді несподівано протягом останніх двох місяців зафіксовано найбільше падіння зайнятості з 2009 року.

Згідно з оновленими даними статистики, безробіття в США в листопаді знизилося до 3,5 відсотка. Такий показник був зафіксований в далекому 1969 році. Схоже, що не дивлячись ні на які прогнози економістів, що ось-ось в Сполучених Штатах почнеться рецесія, яка може викликати чергову фінансову та економічну кризу, нічого подібного в цьому році вже не станеться.

Число робочих місць в економіці США збільшилося на 266 тисяч. Це при тому, що аналітики прогнозували зростання не більше ніж на 180 тисяч робочих місць. Уже не перший раз в цьому році прогнози експертів скромніші, ніж виявляється на практиці. Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп не приховує своєї радості з цього приводу і повідомляє про це всьому світу в своєму Facebook.

Тим часом, у сусідній Канаді справи йдуть набагато гірше. Статистичне управління країни повідомило, що в листопаді кількість робочих місць зменшилась на 71 тисячу. Таким чином, рівень безробіття в порівнянні з жовтнем виріс з 5,5 до 5,9 відсотка. Зайнятість скоротилася і на виробництві, і в сфері послуг.

Незважаючи на це, 2019 рік по збільшенню числа робочих місць став рекордним за останні 17 років.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в країнах Європейського союзу рівень безробіття зменшується. В цілому, безробіття в ЄС в жовтні склало 6,3 відсотка, а в країнах Єврозони – 7,5 відсотка.

Уряд канадської провінції Квебек затвердив нові правила, які повинні поліпшити захист тимчасових іноземних працівників.