Приваблива пропозиція: Греція приваблює пенсіонерів з-за кордону

“Хороший клімат, дешевий антикваріат. Греція має привабливу пропозицію для пенсіонерів з-за кордону. Якщо вони поселяються в країні, вони будуть платити тільки 7% податку на свої пенсії і додатковий дохід”,- повідомляє Deutsche Welle.

240 тисяч німецьких пенсіонерів вже живуть за кордоном – за 20 років їх число подвоїлося. Страх перед бідністю в старості змушує все більше пенсіонерів шукати більш дешеву країну для спокійної старості. Зазвичай це теплі Південноєвропейські напрямки.

На початку свого запізнілого туристичного сезону Греція зробила дуже активні заходи по залученню німецьких пенсіонерів.

Прем’єр-міністр Кіріакос Міцотакіс ввів єдиний податок в розмірі всього 7% з усіх іноземних пенсіонерів, які проживають в країні, незалежно від їх доходів. Цей фіксований податок буде стягуватися не тільки з пенсій, а й з усіх інших доходів з-за кордону, наприклад, від орендованої нерухомості або від інвестицій.

Є тільки дві умови: відповідний пенсіонер з адресною реєстрацією в Греції повинен проводити в країні не менше 183 днів на рік і не бути платником податків в Греції протягом останніх шести років.

Автори закону, прийнятого урядом, вважають, що єдиний податок в розмірі всього 7% все одно піде на користь грецької скарбниці. Вони очікують, що іноземні пенсіонери витратять велику частину своїх грошей в Греції, що вони орендують або куплять будинок, куплять автомобіль. Прем’єр-міністр Міцотакіс покладає великі надії на те, що економісти називають «срібною економікою» – високою купівельною спроможністю людей зі сріблястим волоссям. «Вона пропонує нашій країні великі можливості!» – прем’єр-міністр Греції не приховує свого ентузіазму.