І все-таки це станеться: Ryanair буде літати в Україну

Вихід найбільшого лоукостера на український ринок пасажирських авіаперевезень трапиться, завдяки гнучкій системі знижок, яка заробила в аеропорту «Бориспіль» з 1 лютого 2018 року.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян у своєму коментарі РБК-Україна висловив тверду впевненість у тому, що в цьому році найбільший лоукостер Європи Ryanair полетить в Україну.

Ryanair будет летать в Украину

Не останню, а може бути і в першу чергу цьому сприяє нова система знижок, яка заробила в головному аеропорту країни – «Бориспіль» з 1 лютого цього року.

Міністр категорично заперечує, що вона була розроблена тільки для того, щоб задовольнити вимоги ірландського лоукостера. «У цьому році Ryanair полетить в Україну», – уточнив Володимир Омелян.

Вихід лоукостера на український ринок був запланований на 2017 рік, але якраз із-за знижок, переговори були зірвані, каменем спотикання став маршрут Київ-Лондон.

Офертою, яка діє в аеропорту користуються всі авіакомпанії, що працюють в даний час, і ті, які захочуть літати з «Борисполя» в майбутньому.

Розмір знижки залежить від кількості пасажирів, які перевозить авіакомпанія, її величина коливається від 5 до 55%. Аеропорт надає мінімальну знижку, якщо за місяць перевозиться від 5 до 9,9 тисяч пасажирів, і максимальний, якщо більше 260 тисяч.

Норми оферти можуть бути змінені тільки після узгодження з авіаперевізниками, що забезпечили понад 70% обсягів пасажирських перевезень аеропорту «Бориспіль».

Дія оферти буде тривати до кінця 2022 року або, якщо буде перевищено поріг пасажиропотоку в 20 мільйонів чоловік.

У 2017 році цей показник склав 10,6 мільйонів пасажирів.

Джерело: www.rbc.ua