Польща рятує Молдову постачанням газу

“Сьогодні (26 жовтня) Молдова отримає мільйон кубометрів природного газу. Такий обсяг блакитного палива поставить польська нафтогазова компанія PGNiG”, – повідомляє РИА Новости.

«PGNiG Supply & Trading у співпраці з американсько-українською групою ERU виграла тендер на постачання природного газу до Молдови», – йдеться у повідомленні компанії.

PGNiG нагадує, що це буде перше постачання газу до цієї країни з неросійського джерела.

Раніше молдавська державна компанія Energocom підписала контракт із PGNiG на пробне постачання 1 млн кубометрів природного газу.

Минулого тижня в Молдові було оголошено надзвичайний стан через енергетичну кризу та проблеми з постачанням газу до країни. Раніше уряд республіки звернувся до парламенту з проханням запровадити надзвичайний стан, щоб прискорити процес виділення коштів із бюджету на закупівлю додаткових обсягів газу.

До 1 листопада “Газпром” продовжив угоду з Молдовою на постачання природного газу, але ціна зросла до 790 доларів за тисячу кубометрів.

Влада Кишинева сподівається підписати новий довгостроковий контракт на постачання газу з російською компанією, який ще не підписано.