Величезне число українців вважають своє матеріальне становище незадовільним

Український інститут соціологічних досліджень імені Олександра Яременка провів велике опитування в масштабах всієї країни. Дослідники вивчали, як самі українці оцінюють свої доходи і якість життя.

Результати дослідження показали, що 25 відсотків громадян України вважають, що вони живуть бідно. Так, 6,2 відсотка респондентів розповіли, що їх заробітні плати настільки низькі, що, незважаючи на те, що у них є робота, вони ледве зводять кінці з кінцями, витрачаючи заробіток тільки на найнеобхідніше для фізичного виживання.

Ще 18,2 відсотка українців вважають, що рівень їх заробітної плати низький. Трохи піднялися над рівнем бідності 30,2 відсотка українців.

Також результати опитування показали, що 5,2 відсотка українських громадян оцінюють своє матеріальне становище вище середнього.

Решта 39,6 відсотка заявили, що їхні доходи знаходяться на середньому рівні.

На питання про те, які заробітні плати повинні отримувати директори державних і приватних підприємств, 20 відсотків українців вважають, що вони повинні бути максимум у два рази більші, ніж у рядових працівників.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в українському уряді вирішили, що високопоставлені чиновники отримуватимуть зарплату, яка буде не більша, ніж п’ять середніх зарплат по країні.

Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська звинуватила українців в тому, що вони не хочуть думати про те, що потрібно самостійно збирати гроші собі на старість, а не розраховувати на пенсії від держави, на які можна нормально прожити.