Лікарі, які приїхали працювати до Великобританії, починають виїжджати в інші країни Євросоюзу

Число лікарів, які приїхали працювати в Сполучене Королівство в 2017 році скоротилося на 26% порівняно з 2014 роком, про це повідомляє агентство Bloomberg.

врачи в британииКількість лікарів, які прибувають до Великобританії з Європейського Союзу, впало в 2017 році на 9%, до восьмирічного мінімуму, згідно з новими даними загального медичного ради Великобританії, отриманого Bloomberg.

Було зареєстровано 3 458 нових лікарів з країн ЄС, які почали працювати в 2017 році, що на 26% нижче максимального показника, який був зафіксований в 2014 році, коли працевлаштувалося 4 644 фахівців.

На думку лікарів, які працюють у Великобританії, число бажаючих працювати в країні буде тільки зменшуватися, це безпосередньо пов’язано з Брекситом.

Під час компанії щодо виходу з ЄС політики обіцяли, що 350 мільйонів фунтів стерлінгів в тиждень будуть перенаправлені Національну службу охорони здоров’я (NHS), після вивільнення грошей, які йдуть на оплату членства в Євросоюзі. Статистичне управління Великобританії назвав цю обіцянку «потенційно брехливим», уряд ніколи не підтримувало такий перерозподіл.

NHS потребує більшої кількості лікарів і в останні роки, щоб заповнити вакансії в штаті значною мірою покладається на зарубіжних фахівців, причому майже 10% лікарів в Англії родом з Європи.

Дослідження, яке було проведено в минулому році, показало, що до 2027 року для задоволення попиту потрібні 190 000 нових посад. Брексит міг зробити ці недоліки більш гострими.

Триваюче, різке скорочення числа європейських медсестер, які прибувають у Великобританію, спонукало уряд обіцяти створити більше місць для стажистів. Опубліковані у вересні дані NHS показали, що 10 000 співробітників ЄС, включаючи медсестер, лікарів та інших працівників, вже пішли.

Для заповнення вакансій у відділеннях невідкладної допомоги, цієї зими були залучені студенти-медики, повідомляє Guardian.

Джерело: www.bloomberg.com