Російські хакери націлилися на нову мету – американці, що працюють вдома

Російська група хакерів, лідери якої були звинувачені у злочині міністерством юстиції США в грудні 2019 року після нападів на уряд США, американські компанії та засоби масової інформації, переслідує нову мету – американці, що працюють з дому під час пандемії. Газета New York Times пише, що хакери намагалися проникнути в мережі американців за допомогою шкідливих програм, щоб блокувати комп’ютери.

Нові атаки хакерської групи, яка, за даними Міністерства юстиції, працювала на російську розвідку, були виявлені в останні дні корпорацією Symantec, що входить до Broadcom, одну з багатьох компаній, які здійснюють моніторинг корпоративних і урядових мереж.

Хакери використовували програмне забезпечення для шантажу компаній, щоб отримати мільйони доларів за відновлення доступу до збережених даних.

Кібератака відбулася за декілька місяців до президентських виборів в США. Міністерство внутрішньої безпеки намагається захистити системи реєстрації виборців в містах та штатах, побоюючись, що вони можуть бути заблоковані, що призведе до хаосу 3 листопада.

Symantec відмовилася згадувати компанії, постраждалі від дій російських хакерів через угоди з компаніями про конфіденційність. Але вони сказали, що виявили атаки на 31 компанію, включаючи великі компанії з США. Неясно, чи буде одна з цих компаній платити викуп.